támadás

2021.11.26. 07:00

Hiába állítja az országgyűlési képviselő, nem nyomoznak a kompolti polgármester ellen

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő „korrupció üldözése” közben ezúttal ismét megyénkbeli politikust, Balázs Zoltánt, Kompolt polgármesterét találta meg. Hadházy szerint szinte alig valósult meg valami a településen a romák felzárkóztatására nyert pályázatok közül.

Sike Sándor

Közösségi programok szervezése is a projektbeli tervek része

Forrás: Laufer László/Dunántúli Napló

Fotó:

Hadházy Ákos bejegyzése szerint itt is a sok-sok faluba kiszórt, romák oktatására és életkörülményeinek javítására szánt pénzekről van szó. „A gyanú szerint – mint sok más helyen – sokkal kevesebb dolog épül meg, mint amit a projekt leírásában vállaltak, az oktatásokból, programokból nem nagyon lesz semmi, inkább csak aláíratják a résztvevők listáját a jelenlevőkkel” – írta posztjában. Szerinte a község esete fontos tanulság, hiszen ezúttal a helyi közösség elég bizonyítékot gyűjtött össze ahhoz, hogy feljelentést tudjanak tenni. A honatya közösségi oldalán azt írja „az ügyben nyomozást rendeltek el a polgármester, Balázs Zoltán ellen”.

A Heol megkeresésére Balázs Zoltán közölte: nincs tudomása semmilyen ellene indult eljárásról az ügyben.

– A Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal Kompolton című, EFOP-os pályázatunkról fontos tudni, hogy a megvalósításában egy jó szakemberekkel rendelkező társaság, a Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány (GYOKA) a konzorciumi partnerünk. A feladatok jól elkülönülnek az alapítvány és önkormányzatunk között­. A kollégáim és a képzőintézet is szakszerűen és körültekintően járt el – mondta a polgármester.

A GYOKA szervezi és lebonyolítja a tanfolyamokat, nyári táboroztatásokat, egészségnapokat, életvezetési tanfolyamokat. Foglalkozik drogprevencióval, személyiségfejlesztéssel. A helyhatóság feladata a megélhetési támogatások kifizetése, szociális bérlakások létesítése, egy Csillag Szolgáltató Ház (közösségi ház) tervezése, építése. Valamint a rágcsálóirtás és a kóbor állatok befogása is.

– Igen nehéz feladat a szegregáció felszámolása – jelentette ki Balázs Zoltán. – A benne élő, nehéz sorsú embereket nem egyszerű ugyanis bevonni. Annak ellenére, hogy meggyőződésem szerint hosszú távon ez nekik előny. Ezért sem értem, miért ezt a programunkat támadja a képviselő úr.

Hadházy Ákos nyomozásra vonatkozó állítása miatt megkerestük a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot. Kérdésünkre, hogy folyik-e nyomozás Balázs Zoltán ellen a roma felzárkóztatási program meg(nem)valósítása ügyében, azt a választ kaptuk, hogy az esettel kapcsolatban nem érkezett bejelentés hozzájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában