beruházás

2021.11.09. 18:10

Közel háromszáz diák kapott megújult iskolát Kompolton

Az egymilliárd forintot is meghaladja az intézményfejlesztéshez elnyert támogatás.

S. S.

Az új komplexum látványa a magasból

Forrás: beküldött

A Heol több alkalommal is beszámolt arról az intézményfejlesztésről, ami nemcsak a település, de a tágabb értelemben vett régió életében is egyedülállónak mondható. Az Egri Tankerületi Központ a Széchenyi 2020 programban valósította meg a kompolti iskola fejlesztését szolgáló projektet. Ez az Európai Unió 961,9 millió forintos támogatásával, továbbá a kormány 107,37 millió forint többletforrásának biztosításával, összesen közel 1,068 milliárd forint vissza nem térítendő költségből jöhetett létre. A Fleischmann Rudolf Általános Iskola székhelyintézményének beruházása a kö­zelmúltban zárult.

Az új komplexum látványa a magasból Fotó: beküldött

– A meglévő épülethez egy összekötő folyosóval csatlakozó, közel 400 négyzetméter területű új épületszárnnyal bővítettük az iskolát. Lifttel akadálymentesítettük az épületet, új fűtési rendszert építettünk ki, valamint a vizesblokkok vízellátását és csatornázását is elvégeztük az ehhez szükséges külső munkákkal együtt. Az új épületrészben új tantermeket létesítettünk. Öt tanteremben hangszigetelt mobil válaszfalakat alakítottunk ki. Így az új épületrészben egy tanteremben, a meglévőben pedig négy teremben biztosítható a csoporttá osztás – tájékoztatta lapunkat a részletekről Gaj­dácsi Andrea.

A tanke­rület tanügyigazgatási referense beszámolt róla, hogy az iskola villamosrendszerét korszerűsítették, napkollektort is telepítettek. Régen várt fejlesztés volt, hogy a tornateremben gázüzemű sötétsugárzót telepítsenek, a projektnek köszönhetően ez is elkészült. A beruházás eredményeként az iskolában tanuló 278 gyermek rendezett körülmények közé ­került.

Hőszigetelés a homlokzaton

A meglévő épületrészeket is felújították. A homlokzat hőszigetelést kapott, a belső terek burkolatait kicserélték, a termeket kifestették. A vizesblokkokat átalakították. A belső terekben például logopédiai fejlesztő, könyvtár, tantestületi szoba, orvosi helyiség és számítástechnika-termek létesültek. A tornacsarnokot akadálymentesítették, kicserélték a padlót, a nyílászárókat. A tető is megújult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában