Oltási akcióhét lesz a gyöngyösi kórházban is

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében november 22-28. között oltási akcióhetet szerveznek a gyöngyösi Bugát Pál Kórház oltópontján is. Az oltóhelyek  reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva.

Heol

2021 04 01 Pedagógosok kapnak Covid-19 elleni védőoltást a Bugát Pál Kórházban - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni

A kórház megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várja azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is – tájékoztat közleményében az intézmény. Mint írják: az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben a regisztrációkat a helyszínen végzik el és az oltás érkezési sorrendben fog történni. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpont foglalót javasolják akár az első, akár a második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Négy vakcina elérhető

A kórházi oltóponton négy vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, Janssen és Sinopharm.

Ajánlott a harmadik oltás felvétele a korábban oltottaknak

Mint kiemelték: az Oltási akció héten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül, akik a harmadik oltásukat is szeretnék felvenni. Azt is írják, hogy mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. A védettség ugyanis minden vakcina esetében gyengül néhány hónap elteltével.

Az oltás folyamatosan elérhető

Hozzátették: a legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést képes okozni. A beoltottak kevesebb, mint 1 százaléka betegszik meg. Természetesen az Oltási akció hét előtt és után is fel lehet venni az első oltást. Kérjük, aki teheti, minél előbb vegye fel az oltást!

Az oltási akcióhéten az oltópont ismét a földszinten, a tüdőgondozóban lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában