beruházások

2021.11.17. 18:17

Kárpát-medencei gyümölcsfákat mentenek meg Feldebrőn

Hamarosan megnyílik az óvoda, de épül bölcsőde és egészségház is a faluban. A részletekről Jakab Ernő polgármestert kérdeztük.

S. S.

Fotó: Shutterstock

– Jövő héten péntekre hirdették meg a felújított óvoda hivatalos átadását. Milyen stádiumában vannak most az ünnepi eseményre készülődésnek?

– Természetesen túl vagyunk a műszaki átadáson, a berendezések, eszközök folyamatosan érkeznek. A beruházás forrásaként a Terület- és Területfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert 106 millió forint kiegészült még egy a Magyar Falu Programban sikeres pályázatunk ötmilliós összegével. Utóbbit új óvodai játszótér kialakítására fordíthattuk. Így a vegyes csoportos, 28 férőhelyes óvodánk többszörös megújuláson lesz túl. Augusztusban váltunk ki a verpeléti óvodából, új személyzettel, megújult épületben tarthatók a foglalkozások.

– Hol tartanak másik két beruházásuk, az új egészségház s a bölcsőde építésével?

– Jó hírrel szolgálhatok: a szintén TOP-os, 116 ­milliós beruházás egy háziorvosi és egy védőnői rendelővel befejeződik egy hónapon belül. Az eszközök érkeznek ide is. A hétszemélyes minibölcsőde ugyan nem lesz kész idén, de az épületre felkerült a tető. Közel 146 millió forintból valósul meg a gyermekintézmény.

– Információnk szerint egy különleges pályázaton is sikeresek voltak.

– A Nemzeti Biodiverzitás pályázat annyiban valóban különleges, hogy eddig csak három magyar település a részese. Az eltűnőben lévő Kárpát-medencei gyümölcsfák megmentésére irányul. Nemrég negyvenhat gyümölcsfát ültettünk el ebben a programban.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában