Születésnap

2021.12.17. 15:08

A 3 éves Zéti kívánságát teljesítették az egri tűzoltók (Fotók)

Meglátogatta az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokságot a 3 éves Zéti.

Heol

Forrás: HMKI/Nagy Csaba tű. fhdgy.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a kisfiú ma ünnepli a szülinapját, szülei pedig azzal a kéréssel fordultak az egri tűzoltókhoz, hogy gyermekük a laktanyában tölthessen egy kis időt és beülhessen egy tűzoltó autóba. Elmondták, hogy másfél éves kora óta rajong Tűzoltó Sam-ért, több tűzoltó sisakja, saját tűzoltó gépjárműve és tömlője is van. A nap nagy részében teljes felszerelésben egy játék tömlővel folyamatosan képzeletbeli tüzeket fékez meg, vagy embereket ment otthon. 

Az egri tűzoltók örömmel üdvözölték a „Kis Tűzoltót”, aki gyakorlatilag a fél életét a képzeletbeli tüzek oltásának szentelte. Megmutatták neki a járműveket, a szertárat és a felszereléseket. Zéti nagy érdeklődéssel figyelte a bemutatókat, a tűzoltó locsolós játékkal a hűvös idő miatt csak víz nélkül olthatta az égő házat. A kis tűzoltónak a régi eszközök, a riasztáshoz használt harang is tetszett, mindent szemügyre vett. Nagy örömére ottlétekor a tűzoltókat egy káresethez riasztották, úgyhogy apukája öléből egy igazi, éles riasztást is végignézhetett. Széles mosollyal figyelte a rúdon lecsúszó, majd gyorsan bevetési ruhába öltöző hivatásosokat, integetve búcsúzott a riasztott tűzoltóktól. A látogatás végén az egri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője egy kis ajándékot adott át a csöppségnek, kívánva neki nagyon boldog és csodás szülinapot az egész egri tűzoltóság nevében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában