Igen nehéz időszaktól búcsúznak Tarnaleleszen

Az idei esztendő az elmúlt tíz év legnehezebb időszakát jelentette Kovács Bélának, Tarnalelesz polgármesterének.

B. K.

Kovács Béla oltásra buzdít

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Dániel Berán

A település első embere elmondta, a legnagyobb gond, hogy minden meggyőzés és segítség ellenére a lakosság jelentős része nem volt hajlandó beoltatni magát. A falu átoltottsága csak ötven százalék körüli. 

– Az önkormányzat mindent elkövetett. Hiába ajánlottuk fel a mikrobuszt, ami ingyenesen szállította a helyieket az oltópontokra. A parádi kórház szakembereinek segítségével hiába szerveztünk helyben két oltási akciót, sokakat nem sikerült meggyőzni a védekezés fontosságáról. Számomra a legszomorúbb tapasztalat, hogy a felelőtlenséggel nem tudtunk mit kezdeni. Tudtunk családokról, ahol a pozitív teszt ellenére szabadon mászkáltak a faluban, a járványügyi ajánlásokat figyelmen kívül hagyva, másokat veszélyeztetve. E hozzáállás minősíthetetlen, de határozottan fellépni ellene alig tudtunk. Sajnos a faluban sok halálos áldozata volt a pandémiának. A veszteség alig feldolgozható – mondta. 

Ennek ellenére próbáltak segíteni a rászorulókon. Megszervezték az ingyenes ebédszállítást, krízissegélyt nyújtottak. Közel ötszáz köbméternyi szociális tűzifát oszthatnak szét ezen a télen. Az, hogy átvészeltük ezt a válságos évet, jórészt a munkatársaimnak köszönhetem, akiket megillet a hála a kitartásukért – mondta Kovács Béla. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában