Kiállítás

2021.12.24. 07:00

Mézeskalács falu készült Bélapátfalván

Kisebb-nagyobb házakat, egy focipályát, de az apátsági templomot is megformázták mézeskalácsból Bélapátfalván.

T. B.

Negyvenen járultak hozzá a kiállításhoz

Forrás: beküldött

A Bélapátfalvai Kul-Tur-Dia Nonprofit Kft. felhívására lelkes helyiek készítettek épületeket és figurákat a mézeskalács faluhoz, amelyet a Gesztenyés Kiállítóházban nézhet meg a közönség. 

– Idén a településen tapasztalható vírushelyzet miatt az önkormányzat úgy döntött, hogy szigorításokat vezet be, és ez érintette a város programjait is. Mi viszont nem akartuk, hogy az advent eseménytelenül teljen, ezért készítettük el az adventi kalendáriumot, amelynek minden napjára jutott egy-egy játék, kihívás, vagy közösségi megmozdulás a városban élőknek. Ennek keretében készült el a közös mézeskalács falu is, amihez az épületeket, alakokat a lakosok készítették el – mondta Mezőné Kovács Edit, a kulturális programok szervezéséért felelős cég ügyvezetője. 

Kifejtette, huszonkilenc épületet sütöttek meg a kezdeményezésben részt vevők, de készült vonat, játszótér, tó, focipálya, különböző állatkák, emberek, fák, hóemberek, csillagok, harangok és szívek is, így vált teljessé a téli falu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában