Adomány

2021.12.27. 18:46

Rekordot döntött a baptisták egri Cipősdoboz Akciója

A 2021-es évben a Baptista Szeretetszolgálat több mint ezer cipősdobozba csomagolt szeretetcsomagot gyűjtött az egriekkel közösen és juttatott el karácsony előtt a rászoruló Eger környéki, Heves megyei gyermekekhez. Ez az egri Cipősdoboz Akció 16 éves történetében abszolút rekordot jelent.

Heol

Az egri gyűjtésből így - kisebb mennyiségben - jutott ajándék Borsod- és Nógrád megyei családokhoz is: összességében Eger mellett mintegy 15 településen okozott ünnepi örömöt a Baptista Szeretetszolgálat Karácsonyi Cipősdoboz Akciója. 

Köszönet minden ajándékozónak, valamennyi gyűjtőpontnak, a szortírozásban, csomagolásban és a szétosztásban segítő önkénteseknek és a Keresztény Élet Központnak, mint fő partnerünknek, hiszen mindez csak egy szép és jól működő összefogással valósulhatott meg - írják közleményükben. 

A 2021-es volt Egerben immár a 16. jótékonysági megmozdulás, amikor arra kértük a városban élőket, hogy ha a szívük erre indítja őket, készítsenek össze egy szép, sok szeretetet tartalmazó, kreatív ajándékcsomagot, s válasszák ki, hogy pontosan hány

éves és milyen nemű kisgyermeknek szánják azt. Az elmúlt 15 évben 6100 gyermek számára tettük örömtelibbé a világ megajándékozásának, a Megváltó érkezésének nagy ünnepét, ehhez adhatjuk hozzá most ezt a szép, kerek, ezres számot.

A régi és új partnerségekben rejlik a siker. Örömünkre szolgál, hogy az Egri Baptista Gyülekezet, mint a gyűjtés helyi koordinátora,

a Baptista Szeretetszolgálat Egri Irodája mellett olyan megbízható partnerrel dolgozhat együtt évek óta, mint a Keresztény Élet Központ, a Bródy Sándor Könyvtár (Felnémeti Fiókkönyvtár), vagy a Vascular Plasma Eger. Ugyancsak nagy öröm, hogy időről időre csatlakoznak hozzánk civil egyesületek, munkahelyi kollektívák: idén az Egri Vízilabda Klub döntött úgy, hogy ajándékozásra szólítja fel játékosait, szurkolóit.

A 2021-es akció nagy újdonsága volt, hogy az Agria Park bevásárlóközpont is gyűjtőpontot nyitott, s ez a lehetőség hatalmas népszerűségnek örvendett: a beérkezett ajándékcsomagok mintegy 80%-a ide érkezett be! A bevásárlóközpont kiszámítható,

hétvégén is hosszú nyitva tartása nagy hozzáadott értéket jelentett az idei szeretetakcióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában