testületi

2021.12.02. 16:27

Támogatást kapnak a gyöngyösi gázrobbanás károsultjai

Csütörtökön ülésezett a város képviselő-testülete.

Sz. Sz. I.

Dr. Horváth Gábor, a közigazgatási és intézményirányítási igazgatóság vezetője arról tájékoztatta a grémiumot, hogy az Epreskert úti gázrobbanás károsultjaival felvették a kapcsolatot. Amennyiben a körülményekről minden adat az igazgatóság rendelkezésére áll, a következő soros ülésre nyújtanak be előterjesztést a rendkívüli események okozta károk enyhítéséről szóló rendelet alapján, lehetővé téve a vis maior alapból a segítségnyújtást.

Hiesz György polgármester képviselői kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelentős német befektető érdeklődik a városban, helyet keresve a vállalkozása bővítésére. Egy, a német cégnél dolgozó, Gyöngyösön élő fiatalember révén kerültek kapcsolatba. A polgármester a cég bemutatkozó tájékoztatóját várja a beruházási elképzelésekről.

A városvezető arról is szólt, hogy megoldódni látszik a Gyöngyösi Atlétikai Klub (GYAK) sportpályáján épülő fedett lelátó és öltözőblokk évek óta húzódó problémája. A fejlesztésre szánt TAO támogatást a GYAK korábbi vezetése nagy részben másra használta fel, nem számolt el vele. Az ügyben feljelentést tettek. A fedett csarnokot és a műfüves pályát kiszolgáló öltöző építése során pedig 40-50 százalékos elkészültségnél a kivitelező eltűnt. A kivitelezőt is feljelentették.

– A befejezésről egyeztettem az egyesület mostani vezetésével, illetve Tóth Dénes külsős szakemberrel és a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes vezetőjével. A sportklub engedélyt kapott arra, hogy az eddigi beruházással való elszámolás, illetve a befejezés megvalósítási tervének kidolgozása után a lelátóra megítélt, de fel nem használt TAO-s keretet átcsoportosíthassák az öltözőre – tájékoztatott Hiesz György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában