Testületi

2022.01.27. 16:00

A gyöngyösi grémium megkezdte a költségvetés tárgyalását

A képviselő-testület csütörtöki ülésén megkezdődött a város 2022-es költségvetési rendeletének megalkotására benyújtott javaslat első fordulós tárgyalása.

Sz. Sz. I.

Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Czímer Tamás

Az érdemi munka előtt Kovács Róbert, a város Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóságának pénzügyi igazgatója felhívta a grémium figyelmét, hogy a 12,5 milliárd forintos tervezet jelen állapotában egyensúlyi állapotot tükröz.

 

– Jelentős tartalékokat tartalmaz a beterjesztett javaslat, ami összesen több mint egymilliárd forint. Ezen belül viszonylag jelentős, 350 millió forint körüli általános tartalék is megjelenik benne – emelte ki Kovács Róbert.

 

A képviselő-testület valamennyi bizottsága alkalmasnak találta a benyújtott költségvetési tervezetet az első fordulós tárgyalásra. Hiesz György polgármester előterjesztőként arról beszélt, hogy a jelentős tartalék egyrészt a még be nem fejeződött munkáknak, másrészt több fejlesztés óvatosságból történt elhalasztásának köszönhető.

 

– Arra mindenképpen fel kell készülnünk, hogy az infláció tovább emeli az anyagárakat, munkabéreket, biztos, hogy a kivitelezéseknél emelkedő költségekkel kell számolni, s adódhatnak váratlan helyzetek. Az előző uniós költségvetési ciklusban megnyert pályázatok mindegyike elindul, az északnyugati városrész egy részét érintő ingatlanfejlesztések közbeszerzése is lezárult. Ez azt jelenti, hogy e 2014-15-ben átgondolt, megtervezett, 2017-ben meghirdetett beruházás esetében is lesz többletköltség, még a központi ráemelésen túl is. Az idei költségvetésnél sem árazzuk be a civil szféra szervezeteire szánt támogatást, de jól felfogott érdekünk, hogy ne hagyjuk őket magukra – fogalmazott Hiesz György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában