Sajtótájékoztató

2022.01.28. 17:31

A képviselő szerint nem támogatják az egri polgármestert

Dr. Pápai Ákos szerint a képviselők nem akarnak Mirkóczki Ádám tevékenységéhez asszisztálni.

Sz. M. L.

– Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a városvezetés és Mirkóczki Ádám polgármester támogatottsága négy főre csökkent – mondta péntek délelőtt sajtótájékoztatón dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője. A Dobó téren arról beszélt, hogy Mirkóczki Ádám sürgősségi indítványát a közgyűlés nem fogadta el. 

 

– A bizottsági tagok személyét nem egyeztette, újabb politikai bosszú. Örülök, hogy a józan többség nem ­támogatta az indítványát. ­Tekintettel arra, hogy az új ­bizottsági struktúra március elsejétől érvényes, ezért van lehetősége a polgármesternek beszélni képviselőkkel az összetételről, azt viszont tudni kell, hogy személyi javaslatot csak ő terjeszthet be. Úgy látom, hogy egyeztetés nélküli javaslatot már nem hajlandó elfogadni a grémium – vélekedett. Kiemelte, a polgármester által jövő hétre beígért rendkívüli közgyűlésnek semmilyen indoka nincs. 

 

– Hosszú távon azt látom, három opció marad, a közgyűlés feloszlatja magát, s ezzel megszűnik a mandátuma vagy a polgármester lemond, esetleg a már ismert jogsértései miatt a közgyűlés bíróságon szünteti meg mandátumát – tette hozzá. Szerinte összeesküvés-elmélet, hogy pártok közötti alkukról beszél a városvezető. 

 

– Egyszerűen a képviselők nem akarnak a tevékenységéhez asszisztálni tovább. Sokszor azt is megszólja, ha látja, hogy üzenetet kapunk az ülések alatt, egyeztetést sejt, miközben a polgárok írnak, akik nyomon követik élőben. A polgármester hárítja a felelősséget, ellenségnek tekinti a közgyűlést. Nem az a cél, hogy neki rossz legyen, hanem, hogy a városnak jó – zárta szavait. Bejelentette jövőhét szombaton 15 órakor lakossági fórumot tartanak a Bartakovics Béla Közösségi Házban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában