A koronavírus rányomta a bélyegét a Heves megyeiek szilveszterére

A múlt év végi ­szilveszter sem úgy telt, ahogy a pandémia előtt megszoktuk. Az oltásoknak köszönhetően jobb volt a helyzet, mint a kijárási tilalommal terhelt 2020-as óévbúcsúztató idején, de így is rendezvények sora maradt el.

Szabó István

Idén sem maradt el a vidám hangulat az év utolsó estéjén

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A tervezett koncerteket a megyeszékhelyen is megtarthatták a mulatni vágyók örömére, de az esemény csak védettségi igazolvánnyal volt látogatható, mint megírtuk. Az Egerben élő Ménes Anna arról beszélt, hogy nem szokott ilyenkor a városi a programokra járni, leginkább a családjával vagy a barátaival tölti az időt. 

 

– Az év utolsó éjszakáján másik városban jártam a barátaimmal. Mind megkaptuk már az oltást, én a harmadikon is túl vagyok, biztonságban tudtunk együtt ünnepelni – mondta. 

 

Nagyúton idén is elmaradt a közös szilveszterezés a faluházban. Sike Zsuzsanna szerint a helyben és a környező falvakban élő fiataloknak és időseknek is remek szórakozás volt, hiányában szűk családi körben töltötte az estét. 

 

A vámosgyörki Nagy Krisztián is a pandémia előtt megszokott, kétszáz személyes falubál ismételt elmaradásáról beszélt, de bízik abban, hogy idén már újra megrendezik. 

 

A gyöngyösi dr. Bekecs Andrea régebben is leginkább a barátokkal szilveszterezett, hol étteremben, szállodában, hol egy garázsban, házibuliban. Éjfél után kimentek a Fő térre. 

 

– Tavalyelőtt szilveszterkor covidos voltam. Azóta van bennem három oltás, és olyan barátok társaságában búcsúztattam az óévet, akik hasonlóan felelősen gondolkodnak – emelte ki dr. Bekecs Andrea. 

 

A gyöngyösi Nagy Réka portálunknak elmondta, hogy a vírushelyzet nem befolyásolta az év végi programját. Akár csak az elmúlt jó pár évben, most is a barátaival szilveszterezett. 

– Beszélgettünk, rengeteget nevettünk, táncoltunk, éjfél után lencsét ettünk. Nem hiányozhattak a kutyáink sem a csapatból – foglalta össze. 

 

Nagy Gábor a gyöngyösi lakásában hagyományosan együtt töltötte az időt énekegyüttese, a Sound of Spirit tagjaival. A társulat alakulása óta együtt köszöntik az évet. 

A Heves-Alatkára nemrég költözött Horváth-Oláh Dóra általában otthon szilveszterezett eddig is, mert az állataikat féltette a petárdázástól. 

 

– Legfeljebb egy közelünkben levő faluba lett volna jó elmenni bálba, ismerkedni a helyiekkel, mert nem sok ismerősünk van a környéken – fogalmazott Horváth-Oláh Dóra. 

 

A káli Cseplye Zsuzsanna évek óta otthon, barátokkal tölti az év végét. Úgy fogalmazott, nem szívesen vennék el férjével a gyerekektől ezt az együtt töltött időt. Hasonlóan nyilatkozott a gyöngyösi Farkas Melinda, illetve Varga Hunor is. A gyöngyösi Szőllősi Ervin az eddigi legemlékezetesebb óévbúcsúztatóra emlékezett vissza. 

 

– Egyszer a Gyöngyi gőzmozdony vontatta kisvasúton pöfögtünk népes csapattal a Szalajka-házhoz. Teliholdas éjjelen, pár centis hóban virsli, forralt bor, tűzijáték mellett telt az éj. Ha megszervezik, nem itthon szilvesztereztünk volna – tudatta Szőllősi Ervin. 

 

Európában már az omikron az úr

A megyénkből külföldre költözött állampolgárok szilvesztere a Nyugat-Európában már erősen terjedő omikron koronavírus-variáns árnyékában telt. A vámosgyörki származású, s Norvégiában élő dr. Lapu Orsolya otthon töltötte a férjével a múlt év utolsó éjjelét, náluk legfeljebb húszan lehetnek együtt zárt helyen, így nem rendeztek bulikat. A Tiszanánáról Skóciába települt Demeter Julianna a karácsonyt még céges ünnepségen töltötte, de aztán bezártak a szórakozóhelyek, pubok, éttermek, így otthon töltötte a szilvesztert a férjével. Mint mondta, máskor sem akarták a kutyáikat egyedül hagyni ilyenkor, legfeljebb oda mentek el, ahová az ebeket is elvihették magukkal. A Németországban élő vámosgyörki dr. Kalmár Tímea arról számolt be, hogy nem voltak feléjük szilveszteri rendezvények, így otthon, szűk társaságban léptek át az új esztendőbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában