Még lehet jelentkezni

2022.01.29. 12:50

A Mátra kincseiről vetélkedhetnek

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) Mátra kincsei természetismereti és természetvédelmi verseny címmel a Mátra természeti értékeinek megismerésére invitáló versenyt hirdet általános iskolás diákok részére

B. K.

Versengve ismerkedhetnek természeti kincseinkkel

Forrás: BNPI

A verseny résztvevői iskolai tanulmányaikat kiegészítve kapnak átfogó képet a Mátra természeti értékeiről és azok védelméről. Bár a feladatok a Mátra kincseit helyezik előtérbe, egyéb, az ország más tájaira kiterjedő ismereteket is elsajátíthatnak a diákok. A verseny során szerzett tudás kiváló alapot jelent a diákok szemléletformálásához, hogy később a természet szépségére és védelmére érzékeny, tudatos felnőtt válhasson ­belőlük – tudatják a BNPI honlapján

Az első három fordulót hat témakör kíséri végig, ezek a következők: madárvilág, hüllők és kétéltűek, rovarvilág, növényvilág, élőhelyek, nemzeti park ismeret. Fordulónkét minden témakörön belül újabb és újabb élőlénycsoporttal ismerkedhetnek a diákok. A döntő anyaga az első három forduló témaköreit dolgozza fel. 

 

A verseny három évközi fordulóból és egy májusi döntőből áll. A szervezők két korosztályban, 5–6. osztályos és 7–8. osztályos diákokból álló, háromfős csapatok jelentkezését várják. 

 

Az első három forduló feladatsorait elektronikus úton juttatják el a csapatoknak, amelyeket szintén elektronikus úton küldhetnek vissza a megadott határidőig. 

 

Az első három forduló alapján legtöbb pontot szerzett öt-öt csapat juthat be a májusi döntőbe, amit a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mátrai bemutatóhelyén, a mátrafüredi Harkály Házban rendeznek meg. A döntő során terepi feladatok megoldásával, valamint feladatsor kitöltésével adhatnak számot tudásukról a csapatok. 

 

Regisztrálni január 31-ig lehet a [email protected] e-mail-címen. További információkért, érdeklődés esetén hívja munkatársainkat a +36-20/346-4061 telefonszámon. 

A verseny minden résztvevője, aki mindhárom forduló kitöltött feladatsorát határidőre visszaküldi, oklevelet kap. Az első forduló: február 1-től február 28-ig tart. 

A döntős csapatok értékes tárgynyereményben részesülnek – hívja fel a figyelmet a Harkály Ház csapata. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában