Kampány

2022.01.21. 15:26

Az egri polgármester nem ígért semmit Márki-Zay Péternek

Szombaton Egerben tartott fórumot Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk

Tudósításunk szerint arra kérte a város polgármesterét, minden erejével támogassa az ellenzéki összefogást és Berecz Mátyást, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselő-jelöltjét. Szavai szerint ezt a polgármester megértette, megígérte. A miniszterelnök-jelölt arra utalt, amellett, hogy megígérte, elhangzott még egy ígéret, hogy a Jobbik is így tesz. Mirkóczki Ádám azonban egészen másképp emlékszik.

 

– Valóban beszélgettünk Márki-Zay Péterrel, akivel több éve ismerjük egymást. Leginkább általánosságban beszéltünk az önkormányzati problémáktól kezdve a költségvetésen át az országos helyzetig szinte mindenről. Természetesen tényszerűen elmondtam neki az egri történéseket is, hogy mi, miért és hogyan alakult a helyhatósági választásoktól napjainkig – húzta alá Mirkóczki Ádám. 

 

– Miután végighallgatott, abszolút megértette a döntéseimet, és tiszteletben tartja, hogy én kivonultam a pártpolitikából, s hogy a polgármesterségem kezdetétől kizárólag a város ügyeivel foglalkozom, hiszen már az önkormányzati kampányban is pontosan ezt ígértem. Természetesen arra biztatott, hogy támogassam Berecz Mátyást, amire én azt mondtam, hogy nem kívánok egyik térfélen sem beszállni az országos kampányba. Ami a Jobbikot illeti, elmondtam neki, hogy már másfél éve nem vagyok a párt tagja, így az ő munkásságukra semmilyen ráhatásom nincs. Megtisztelő, hogy lassan minden esemény mögött az én döntéseimet látják egyesek, de a kialakult helyzetről kizárólag az érintett pártok helyi és országos vezetői tehetnek, és nem én – ezzel utalt a Jobbik feloszlására és az ellenzéki kampányban kialakult feszültségre. 

 

Az egyeztetésről Márki-Zay Pétert is kérdeztük, ám a kért határidőre nem érkezett válasz a sajtósától. Ha később megérkezik, természetesen közöljük azt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában