Magyar Kultúra Napja

2022.01.25. 21:00

Díjazták kulturális munkájukat a füzesabonyi ünnepen

S. S.

Zenés-verses előadással ünnepelte a város a magyar kultúra napját pénteken. A rendezvényen adták át a Kultúráért díjat Nagy Mária Irénnek és Rauszné Urhegyi Arankának, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a közművelődés területén és a város kulturális életében. 

 

A Himnusz rendhagyó előadását követően – a közönség soraiból egy-egy személy szavalta a Himnusz egy-egy versszakát – Nagy Csaba, a város polgármestere mondott köszöntőt. 

 

– Amikor a meghívót megkapták, azon szerepelt egy mondat: Magyarnak lenni… Elgondolkoztam ezen a két szón, tényleg mit is jelent magyarnak lenni? Számomra a magyarság egyebek között jelenti a haza és a városom szeretetét, tiszteletet hőseinknek, apáinknak, anyáinknak és példaképeinknek. Jelent büszkeséget Magyarország tájainak, településeinek szépsége miatt. Na és büszke vagyok nagy költőinkre, a régi magyar zenékre, népviseletekre, tárgyakra, a kultúránkra – fogalmazott a városvezető. 

Beszédében a polgármester hangsúlyozta: hisz abban, hogy a magyar nemzet csak akkor maradhat erős, ha megvédi kultúráját, megőrzi épített és szellemi örökségét. 

 

– Az őrzők feladata pedig az, hogy ápolják anyanyelvünket, továbbadják hagyományainkat, népszokásainkat. Neveljük gyermekeinket az őszinte beszédre, a becsületességre, embertársaik iránti tiszteletre, együttérzésre, felelősségvállalásra és tanulásra – mondta. 

 

Nagy Csaba beszélt arról is, hogy a város vezetése fontosnak tartja, hogy minden évben, a magyar kultúra napján azok az emberek, akik a közösségünkben értékteremtő munkát végeztek díjat ­kapjanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában