Eger

2022.01.26. 10:54

Dr. Pajtók Gábor csalódott Berecz Mátyás kijelentései miatt

Berecz Mátyás válaszokat követelt, dr. Pajtók Gábor közleményben reagált a vádakra.

Sz. M. L.

– Mindannyian értesültünk róla, hogy Bódás Biankát,  aki 2019-ben polgármester-jelölt illetve egyéni képviselő-jelölt volt, elítélték választási csalásért – mondta a megyeháza udvarán tartott sajtótájékoztatón Berecz Mátyás, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselő-jelöltje.

 

– A nyomozók lefoglaltak Fidesz-KDNP ajánlószelvényeket, ez olyan csalás, amit Bódás Bianka nem követhetett el egyedül, belső segítség nélkül. Dr. Pajtók Gábor, a megyei kormányhivatal vezetője akkoriban az egri Fidesz alelnöke is volt. Felmerül a kérdés, hogy tudott-e a csalásról. Ha igen, akkor miért nem tett feljelentést? Hiszen kormányhivatali vezetőként kötelessége. Most több mint fél éve fideszes országgyűlési képviselő-jelöltként kampányol, hirdetéseit pedig a miniszterelnökség is finanszírozza. Ez is tiltott. Hogyan bízzunk meg benne? A tiszta választásokat felügyeli, miközben ő az egyik jelölt? Nyilatkozzon róla, hogy tudott-e a csalásról vagy sem! Ha igen, akkor nevezze meg a felelősöket - húzta alá Berecz Mátyás. 

 

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, országgyűlési képviselő-jelölt portálunk megkeresését követően közleményben reagált:

 

"Egész eddigi életemben szigorú erkölcsi és etikai normákhoz tartottam magam. Az a tény, hogy az országgyűlési képviselő-jelöltséget elfogadtam az elveimben nem megváltoztatott, hanem megerősített. Több mint százezer egri és Eger környéki polgárt szolgálni hiszem, hogy másképpen nem is lehet. Csalódott vagyok Berecz Mátyás rosszhiszemű feltételezései miatt. Ő ismerheti az egyik legrégebbi, az 1348-ban alapított angliai Térdszalagrend feliratának mondanivalóját „Szégyellje magát, aki rosszat gondol róla”. A kormánymegbízotti tisztség ellátása és az országgyűlési képviselő jelöltség között nincs semmi összeférhetetlenség. Ettől függetlenül számomra természetes, hogy ha országgyűlési képviselő jelöltként nyilvántartásba vesznek a választás napjáig fizetés nélküli szabadságot fogok igénybe venni a kampány idejére. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában