Elismerések

2022.01.07. 16:13

Eger csillagait díjazták a Líceumban

Megtartották pénteken az Eger Csillagai Díjátadó Gálát a Líceum kápolnájában. Habis László, a szervező Egri Lokalpatrióta Egylet elnöke elmondta, Egerben minden évben kiváló jelölteket találnak az elismerésre.

Sz. M. L.

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Markf

– A múlt évben 15. alkalommal meghirdetett Eger Csillagai szavazás lezárult. Az öt kategóriában három-három jelöltet állított az Egri Lokálpatrióta Egylet, hogy lehetőségük legyen az egrieknek a kiváló teljesítményt nyújtó szervezetek, személyek elismerésére. A kiírás sajátossága volt, hogy támogató szavazatokat kértünk egy különdíj odaítélése érdekében, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet munkatársai  a világjárványban nyújtott emberfeletti teljesítmény előtti főhajtásként részesülnek ebben. A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az egészségügyi dolgozók nélkülözhetetlen szolgálatára, melyet az egri és környékbeli lakosság érdekében, a közjóért végeztek – fogalmazott Habis László, aki megköszönte a helyieknek, hogy voksaikkal megerősítették törekvésüket.

 

Az eseményen részt vett dr. Ternyák Csaba egri érsek, Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora, illetve dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott.

 

Gazdasági társaságok kategóriában az Egri Road Beatles Múzeum nyert. A díjat Peterdi Gábor, a múzeum egyik alapítója és igazgatója vette át. Elmondta, kezdetben voltak, akik hittek bennük, s voltak, akik nem.

 

– Olyan emberekkel együtt jelöltek, akik legalább annyira megérdemelték, mint mi, ha nem jobban. Igyekszünk tevékenységünkkel hozzájárulni a város turisztikai fejlődéséhez, a hozzánk látogatókkal megismertetni Eger szépségét – jelentette ki.

 

Intézmény kategóriában az Egri Autista Alapítvány Szent Anna Napközi Otthona kapta a legtöbb szavazatot. A képviselője, Sajgóné Kondrát Marianna közölte, ez az elismerés is visszajelzés arról, hogy munkájuk fontos az egrieknek. Szervezet kategóriában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egri Csoportja győzedelmeskedett. Vezetőjük, Kékesi Györgyné kiemelte, munkájukat a hit és a szegények megsegítése kíséri. A magánszemélyek közül dr. Juhász Bernadett, a mozgásszervi rehabilitációs osztály orvosa lett Eger Csillaga.

 

– Egész életemet arra a sziklára alapozom, melyet a keresztény neveltetésem nyújt. Ez az elismerés mindenkinek jár, aki azon van, hogy a betegek kiszolgáltatottságát csökkentsük – fejtette ki.

 

Fiatalok kategóriában Békési Eszter olimpikon úszó nyert, aki arról beszélt, bár nem egri születésű, óriási megtiszteltetés és jelzés neki, hogy kitüntették.

 

Habis László ismertette, különdíjat kapott a covid járvány kezelésének hőse címmel a Markhot Ferenc Kórház. Ehhez csak megerősítő szavazatokat vártak a várostól, de így is több ezren voksoltak.

 

– Amikor egy közösség nehéz helyzetbe kerül, két út áll előtte, vagy összeroppan vagy felemelkedik. Kórházunk dolgozói az utóbbi utat választották, s több mint ezernyolcszáz kicsi csillag mindent megtesz azért, hogy nap mint nap helytálljon – fogalmazott dr. Vácity József, az egészségügyi intézmény igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában