Beruházás

2022.01.24. 15:07

Észak-Heves legkorszerűbb iskolája lett a Tamási (fotók)

Csaknem 659 millió forintból újult meg és bővült egy új szárnnyal a pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola az elmúlt években.

B. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk

A hétfői ünnepélyes átadón elhangzott, mostantól négyszáz diák számára minden infrastrukrurális feltétel  adott ahhoz, hogy hátrányaikat  leküzdjék, s tehetségüket kibontakoztathassák. Az iskolába tizenöt környékbeli településről  járnak a tanulók, így a fejlesztéssel a térség megtartó ereje is jelentősen javulhat.  

 

Hajnal  Gabriella, a Klebersberg Központ elnöke köszöntőjében azt emelte ki,  hogy a mostani  felújítással  XXI. századi  színvonalú oktatás valósulhat meg a falak között. Elmondta, az elmúlt időszakban soha nem látott mennyiségű  fejlesztési forrás érkezett a hatvani tankerülethez, 3,4 milliárd forint értékben újultak meg oktatási  intézmények. Mindez azonban nem sokat érne az elhivatott pedagógusok nélkül, akik a világjárvány alatt is erőn felül teljesítettek. 

 

Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi  Központ vezetője ismertette az  EFOP  támogatással megvalósult beruházás állomásait. Az elmúlt években, 2017-től ez év január 31-ig  számos egyeztetés után elkészült az új, háromszintes épületrész. Itt kapott helyet helyet az informatika szaktanterem, a nyelvi labor, valamint fejlesztő helyiségek, a könyvtár és az orvosi szoba, az étkező és a melegítőkonyha is. A régi épületben ezzel párhuzamosan korszerűsítették, s ezáltal takarékosabbá vált a fűtés és az elektromos hálózat is, megújultak a mosdók és új tanári szobát is kialakítottak. Az iskola udvarán többfunkciós rekortán sportpályát hoznak létre, így a mindennapi testnevelés több formája is helyben valósulhat meg.

 

Horváth László a térség országyűlési képviselője úgy fogalmazott, az tudja értékelni, hova jutott, aki azt is tudja, honnan indult. Mára Észak-Heves legmeghatározóbb, legnagyobb oktatási intézményévé vált az iskola, amely a legnagyobb megtartó erő is egyben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában