Ételt kaptak

2022.01.01. 11:30

Év végén is gondoltak a rászorulókra Tarnazsadányban és Sarudon

Az év utolsó napjain is érkezik segítség a rászorulóknak Tarnazsadányban és Sarudon. Ezúttal élelmiszer jut a hátrányos helyzetben élőknek.

Molnár Helga

Jó hangulatban telt az immár második alkalommal megrendezett jótékonysági főzés a Tisza-tó sarudi partján

Forrás: Beküldött

Koczka Ferenc, Tarnazsadány polgármestere osztotta meg lapunkkal a jó hírt, hogy élelmiszersegítség érkezett a településre. 

– Az összes, azaz háromszázötven tarnazsadányi család juthat a napokban ötezer forint értékben hústermékhez, amelyet a Tarnamérán található Tóth Tamás húsboltjában lehet majd elkérni – mondta. Hozzátette: azok a családok, amelyek az élelmiszercsomagot megigényelték korábban az önkormányzatnál, a személyi igazolványuk és a lakcímkártyájuk felmutatásával a boltba érve aláírnak és ötezer forint értékben vihetnek haza bármilyen hústerméket. Már elkezdődött az akció, kedd óta lehet menni Tarnamérára, s egészen január 31-ig beváltható mindez. Fontos, hogy azok a famíliák, amelyek valamiért nem voltak jogosultak az élelmiszercsomagra és nem szerepelnek a listán, még kereshetik a polgármestert a hivatalban. 

– Kiemelném, hogy kizárólag személyi igazolvánnyal és lakcímkártya felmutatásával lehet a boltban átvenni a hústerméket, és nem lehet átruházni vagy eladni senkinek. Mindenkit arra kérek, segítsék a boltban dolgozók munkáját, hiszen ezzel is szeretnénk szebbé tenni a tarnazsadányi családok számára az esztendő utolsó napjait – hangsúlyozta a községvezető. A felajánlást Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője magánszemélyként juttatta el a Tarnazsadányba. 

Jó hangulatban telt az immár második alkalommal megrendezett jótékonysági főzés a Tisza-tó sarudi partján 

Forrás: Beküldött

Sarudon is gondoltak a rászorulókra, hiszen a Tisza-tó partján főztek a vállalkozókedvűek csütörtökön a Kalandparton – tájékoztatott lapunk érdeklődésére Kücsön Gyula, az Élményfalu megálmodója. Közölte, 12 csapat jelezte, hogy elindul a megmérettetésen. Ez a második évbúcsúztató főzőverseny, tavaly szervezték az elsőt, ám akkor még otthon főztek. 

– Most a parton tartottuk a rendezvényt az egészségügyi előírásoknak megfelelően – tette hozzá. – A jelentkezők nyolc óra után kezdtek főzni délután egyig, aki megérkezett hozzájuk, ingyen kóstolhatott. 

– A maradék sem veszett kárba, azt ugyanis becsomagoltuk, és szétosztottuk a sarudi rászorulók között. Tavaly négyszázan kaptak az étekből, idén 250 adagot adtunk át – tudatta Kücsön Gyula. A versenyre egyébként szabad tűzön főzött babgulyások készítőit várták. Az első három Élményfalu-ajándékutalványban részesült. 

Tüzelőt is osztottak

Kis Norbert háromszoros kamion-Európa-bajnok a kápolnai Macskaárvaház Alapítvánnyal vett részt a rendezvényen, ahol különleges, vegán babgulyást készítettek. Mindemellett a településen a helyi Oláh Gábor felajánlott több kaloda vegyes fűrészárut, melyet három rászoruló családnak juttattak el. Lakatos Lászlóné, Sebes Pálné, valamint Balogh Kálmán örülhetett a tüzelőnek, melyet már ki is szállítottak nekik, ezzel megkönnyítve terheiket – fejtette ki az Élményfalu oldalán Kücsön Gyula. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában