Nehézségek

2022.01.05. 18:53

Évet értékeltek a gyöngyösi képviselők

A képviselő-testület több tagja értékelte az elmúlt évet, és a jövő évi várakozásaikról is beszéltek.

Sz. Sz. I.

Fontos, hogy év végén együtt ünnepelhessünk

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Kévés Tamás alpolgármester egy évvel korábban abban reménykedett, hogy 2021-ben magunk mögött tudhatjuk a járványt. 

 

– Sajnos ez nem sikerült, viszont most már vannak biztató jelek, hogy a múlté legyen a pandémia – bizakodott az alpolgármester. 

 

Kárpáti István alpolgármester ezzel kapcsolatban aláhúzta, nagyon vigyázzunk egymásra és magunkra idén is, hogy ez év végén is békében és szeretetben ünnepelhessünk. Ferenczy Tamás optimistán közelítette meg azt a tényt, hogy tavaly már a második karácsony telt el a járvány közepette. 

 

– Bízom abban, hogy sikerül megállítani ezt a káros folyamatot – fogalmazott Ferenczy Tamás. – Mind a város, mind a képviselő-testület, s a lakosságból is számos ember dolgozott és dolgozik tovább ezért. Nagyon remélem, hogy ez az összefogás segít. Itt nem feltétlenül politikai jellegű összefogásra gondolok, hanem inkább szociális együttműködésre, amellyel családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek új lendülettel kezdhetik ezt az évet, s ez várhatóan pozitív változásokat hoz ez ügyben is. 

 

Dr. Végh Attila szerint a járvány és a kormányzati elvonások ellenére Gyöngyös kiegyensúlyozott, takarékos gazdálkodást folytatott. 

 

– Előrehaladtak az önkormányzati nagyberuházások, a körzetek is fejlődtek. A képviselő-testület politikai hovatartozástól függetlenül együttműködött, hűen a képviselői eskühöz. Úgy gondolom, ezzel példát mutatunk több önkormányzatnak – hangsúlyozta dr. Végh Attila. 

 

Emlékezni kell

 

Dr. Ördög István arról beszélt, hogy év végén az elért eredményeinkről szoktunk beszélni, de a hátunk mögött hagyott év nem volt szerencsés. Barátokat, ismerősöket, rokonokat, munkatársakat veszítettünk el, sok olyan ember halt meg a vírusfertőzés következtében, akik még élhettek volna. Mint mondta, rájuk gondol, s arra kér mindenkit, emlékezzünk meg azokról, akiket elveszítettünk a múlt évben. A képviselő reméli, az idei év szerencsésebb lesz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában