Járványhelyzet

2022.01.19. 14:48

Fennakadás nélkül működnek az iskolák Heves megyében

A koronavírus-járvány ötödik hullámában arról érdeklődtünk a két tankerületnél, az iskolákban mennyire van jelen a fertőzés.

M. H.

Fotó: Shutterstock

Horváth Márta, a Hatvani Tankerület igazgatója azt írta, intézményeiket a hatályos jogszabályi előírások s hatósági utasítások szerint működtetik. 

– Minimális a fertőzöttek száma. A jelenlegi helyzet egyetlen iskolában sem indokolja az egész intézményt érintő karantén, illetve digitális munkarend elrendelését – tette hozzá. 

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ vezetője közölte, vannak osztályok, amelyekben rendkívüli szünet vagy digitális munkarend van. 

– Tanügyi intézkedést az Oktatási Hivatal és az operatív törzs hozhat, utóbbi dönthet digitális munkarendről is. Ha egy osztályban hetedik évfolyamon vagy felette fertőzött akad, az osztály oltott tagjainak jelenléti oktatás folyik. A nem oltottaknak pedig folyamatosan eljuttatják a tanulnivalót – tudatta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában