Segítség

2022.01.17. 17:00

Figyelnek a fagyban a fedélnélküliekre Heves megyében

Megyénkben Egerben, Gyöngyösön, Hatvanban működnek olyan intézmények, ahol a fagyos napokon a fedélnélküliekről gondoskodnak. Az emberi erőforrások minisztere csütörtök estétől rendelte el az úgynevezett vörös kódot, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a bajba jutott emberek befogadását.

B. K.

Az intézkedés csütörtökön este nyolc órától lépett érvénybe, egyelőre jövő hétfő este nyolcig. Megyénk minden intézményében készek a segítségre. Egerben Varga István, az ­egri Hajléktalanok Gondozó Háza vezetője érdeklődésünkre elmondta, van szabad helyük, s az utcai szociális munkások is dolgoznak. A menedékre szorulóknak az extrém hidegben biztonságos helyet biztosítanak. Gyöngyösön a Menház utcai hajléktanok otthonában Őszi Benjámin, intézményvezető elmondása szerint teljes kihasználtsággal működik az intézmény, s krízishelyzetben is készen állnak bajba jutott embertársainkon segíteni. 

Hatvanban a Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott, Teleki úti intézményben fogadják a segítségre szoru­lókat. 

 

Címkék#hideg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában