Parkolás

2022.01.18. 13:14

Gondok az egri parkolóórákkal? Olvasónk több problémát is tapasztalt

Olvasónk jelzése szerint Egerben több helyütt gyakorta nem működnek a parkolóórák. Jelezte például, hogy a Rózsa Károly utcában hónapok óta használhatatlan az egyik, illetve a Lajosvárost és a kórház környékét is említette, ám ezzel kapcsolatban pontos információval nem tudott szolgálni.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

 A fizető parkolókat 2004-től az EVAT Zrt. üzemelteti, így az önkormányzati cégnél érdeklődtünk a hibák okairól. Tájékoztatásuk szerint a városban negyvennyolc jegykiadó automata üzemel. Megtudtuk, ezek jelentős része még az áramhálózatról működik, de az utóbbi években beszerzettek napelemmel felszereltek. 
– Parkolójegyet valamennyi forgalomban lévő magyar érme bedobásával és euróval lehet vásárolni, illetve lehetőség van bankjeggyel és bankkártyával is. Az automatákat üzemidőben a parkoló ellenőrök rendszeresen ellenőrzik, hiba észlelésnél a karbantartót azonnal értesítik. Meghibásodást okozhatja a nem rendeltetésszerű használat, az érmenyílás eltömítése. Előfordulhat, hogy a hálózati árammal megtáplált automaták töltési hibát jeleznek, ebben az esetben a lehetőségeink korlátozottak. A sikertelen jegyváltásnál a tájékoztató táblákon megjelölt telefonszámon az autósok a hiba bejelentést megtehetik a gyakorlat igazolja, hogy meg is teszik. A bejelentést követően azonnal intézkedünk a hiba elhárításában. A jegyváltás ebben az esetben is lehetséges, mobilfizetési móddal vagy a parkoló zónában üzemelő másik automatában – válaszolta a Heolnak Korsós Lajosné vagyonkezelő divízióvezető. Arra, hogy pontosan mi a baj a fenti esetben, nem érkezett válasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában