Remek lehetőség

2022.01.28. 17:54

Heves megyében is keresik a kicsi nagykövetet

Az első, Okosdoboz elnevezésű fordulóval a napokban elindult a Magyarság KicsiNagykövete című verseny.

HEOL

Kezdőképünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A program célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményekre, elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, s büszkék legyenek magukra, a származásukra.

 

A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített verseny jó lehetőség arra, hogy a tíz-tizenkét éves tanulók összemérjék tudásukat, miközben jól szórakoznak és minőségi időt töltenek a családjukkal. A feladatok megoldásán túl a résztvevők felfedezhetik, jobban megismerhetik lakóhelyüket, így Heves megyét is. A gyerekek először saját megyéjükben versenyeznek, majd minden megye négy legjobbja az országos döntőn száll versenybe a magyarság KicsiNagykövete címért, valamint az attasé címekért. A döntőbe jutott résztvevők nemcsak felejthetetlen élményeket, új barátokat és elismerést, hanem értékes nyereményeket is bezsebelhetnek.

 

A szervezők arról tájékoztatták portálunkat, hogy Hevesben a verseny fővédnöke dr. Ternyák Csaba egri érsek, mentorként pedig Horváth László országgyűlési képviselő segíti a program megvalósítását. A megmérettetésre február 6-ig lehet jelentkezni. Az első forduló időszaka alatt a diákok bármikor regisztrálhatnak, bekapcsolódhatnak a versenybe, a jobb szereplés érdekében azonban érdemes az első naptól játszani. A megyei döntőbe az adott megyében legjobban teljesítő harminc diák jut tovább. A megyei döntőket február 26-án és március 13-án rendezik meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában