Különleges technika

2022.01.23. 14:00

Így készíti a kondorosi kolbászt Nyitrai Zsolt (videó)

A farsang időszaka egyben a disznóvágások ideje is a magyar hagyományok szerint. Kondoroson ezen a hétvégén egy 180 kilós mangalica volt soron, a kolbászt pedig nem akárki készítette.

HEOL

Forrás: Nyitrai Zsolt/Facebook

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a miniszterelnök főtanácsadója is ápolja a hagyományokat és meg is osztotta a közösségi portálon követőivel az idei disznóvágás élményét, sőt a kolbászkészítést is megmutatta - írta meg a Ripost. A Békés megyei Kondoroson egy 180 kilós mangalica sorsáról gondoskodtak a barátaival és a kollégáival.

A miniszterelnök főtanácsadója azonban nem csak a perzselésből vette ki a részét, hanem a kolbászkészítésből is, ami nem csoda, hiszen korábban a csabai kolbásztöltő fesztiválon is rendszeresen indult, úgyhogy nem idegen tőle ez a munka. Ráadásul egy különleges technikát is bemutatott.

Ami pedig az eredményt illeti, a Ripost információi szerint a kolbász ugyancsak finom lett. A látvány mindenesetre meggyőző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában