Településfejlesztés

2022.01.06. 17:00

Ingyen kapnak meg állami ingatlanokat

T. B.

Kormányhatározatban hirdették ki a Magyar Közlönyben december végén, hogy több mint ezerhatszáz állami tulajdonban lévő ingatlant kapnak meg ingyenesen a helyi önkormányzatok. A térítésmentesen tulajdonba adandó ingatlanokat és tulajdoni hányadokat Magyar Falu Program hosszú távú településfejlesztési programjának, valamint a Felzárkózó települések elnevezésű hosszú távú programjának hatékony megvalósítása érdekében kapják meg a falvak és a városok. 
 

Az országszerte kijelölt vagyontárgyak nyilvántartott értéke meghaladja az 1,9 milliárd forintot. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is kap hatvanhét ingatlant 49 millió forint értékben, a karitatív szervezet az állam otthonteremtési feladatait vállalja át. Az ingatlanokat és a hozzájuk tartozó ingóságokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek és a Magyar Államkincstárnak június végéig kell átadnia az önkormányzatoknak. 
 

Heves megyében százhét belterületen fekvő ingatlant kapnak meg a helyhatóságok, és hatot – mind a hatot különböző településeken – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Összesen harminchárom helyhatóság kap telkeket, házakat, a legtöbbet, tizenhatot, illetve tizenhármat Egerfarmos és Kisköre. Siroknak hét, Istenmezejének, Pélynek és Pétervásárának hat-hat, Adácsnak pedig öt ingatlan, ingatlanrész jut. 
 

A közlönyben megjelentek szerint Bélapátfalva térségében öt település kap állami tulajdonú belterületi ingatlant, összesen kilencet. Balaton, Egercsehi és Szilvásvárad önkormányzata is kettőt-kettőt, Nagyvisnyó pedig hármat, de ebből egy csak résztulajdon, míg Mikófalva egyet kap meg ingyenesen az államtól. Bélapátfalva térségében a Máltai Szeretetszolgálat nem kap állami tulajdont. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában