Hivatalos

2022.01.07. 19:32

Kirúgták a várbeli állásából Berecz Mátyást

Portálunk értesülései szerint hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották Berecz Mátyást főmuzeológusi állásából a Dobó István Vármúzeumból.

Sz. M. L.

Az önkormányzati képviselő egyben az Egységes Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje az egri központú választókerületben.

 

Arról érdeklődtünk tőle, hogy valóban elbocsátották-e, illetve ha igen, akkor milyen indokkal, de Berecz Mátyás csupán azt erősítette meg kérdésünkre, hogy megszűnt a munkaviszonya a várban.

 

– Munkaügyi jogi eljárást fogok kezdeményezni, mert az elbocsátással kapcsolatos eljárásnak a módja, sem pedig az indoklása nem volt jogszerű. Nem tudok olyan szakmai indokot, és a felmondásban sem szerepel olyan tény, ami a rendkívüli felmondást indokolta volna – nyilatkozott szűkszavúan.

 

Információink szerint a múlt hét folyamán még közös megegyezéses szerződésbontást javasoltak neki, ám ezt nem erősítette meg. Érdeklődtünk arról is az elmúlt hetek közgyűlési eseményeinek fényében, hogy politikai természete lehet-e a döntésnek, ám erre sem válaszolt. Mint ismert, december közepén testvérét, Berecz Kálmánt távolította el a közgyűlés az Evat Zrt. igazgatótanácsából.

 

Kérdéseinket feltettük a Dobó István Vármúzeum vezetőségének is. Arról érdeklődtünk, hogy valóban azonnali hatállyal megszüntették-e az intézményben Berecz Mátyás munkaviszonyát hétfőn, és ha igen, akkor mi az oka a döntésnek. Megkérdeztük azt is, hogy az előző héten még valóban a közös megegyezést szorgalmazták-e. Kíváncsiak voltunk arra is, korábban zajlott-e Berecz Mátyás ellen fegyelmi eljárás. Illetve feltettük azt a kérdést is, hogy a vezetőségük saját döntéseként jellemezik-e a főmuzeológusuk elbocsátását, és más, például a fenntartó – vagyis az önkormányzat – is részt vett-e döntéshozatalban. Válaszuk szerint azonban az ügy jelen szakaszában a feltett kérdésekre nem kívánnak válaszolni.

 

– Berecz Mátyás úr a Dobó István Vármúzeumnál főmuzeológusként dolgozott, így bár más pozíciójában közszereplő, a múzeum viszonylatában semmiképpen nem az – írták.

 

Berecz Mátyás egyébként nem először hagyja ott a vármúzeumot, bár korábban annak igazgatói pozíciójából kellett távoznia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában