Sajtótájékoztató

2022.01.21. 10:55

Kiterjesztené a tömegközlekedési kedvezményt Berecz Mátyás

Az egri tömegközlekedésben történt változásokról tartott sajtótájékoztató Berecz Mátyás, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje.

Sz. M. L.

Tavaly decemberben egy megállapodás értelmében az egrieknek szinte ingyenessé vált tömegközlekedés. Ez klíma és környezetvédelmi szempontból is előremutató döntés, illetve szociális szempontból is hasznos. Ám a kezdeményezés hiányos, valószínűleg azért mert nem született olyan hatástanulmány amely megmutatná, hogyan lenne a leginkább fenntartható a döntés – közölte péntek délelőtt sajtótájékoztatón Berecz Mátyás, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje.

– Az agglomeráció és az albérletben élők kimaradtak ebből, kimaradtak azok akik ide járnak dolgozni, tanulni, vagyis azok akik szintén kiveszik a részüket a társadalmi gazdasági életből. Szeretnénk felmérni, hogy mennyire lenne erre igény, ezért felkerestem a környékbeli polgármestereket – közölte. Elmondta azt is, szerinte a törekvés akkor lenne igazán hasznos, ha a tömegközlekedés színvonalának az emelése is megtörténne, hiszen a kedvezményes ár mellett ez garantálja, hogy többen buszozzanak.

– Amennyiben a tavaszi választások sikert hoznak számunkra, akkor alapvető feladatunknak tekintjük konstruktívan együttműködni az önkormányzatokkal. Bevonni őket a döntésekbe. Fontos irányvonal, a környezetvédelem a szociális ügyek, ezekre több figyelmet kell fordítani. A következő két hétben a választókerület településeit járva szeretnénk visszajelzést kapni a polgároktól – ismertette.


A kedvezményes buszközlekedéssel kapcsolatban korábban Mirkóczki Ádám polgármester azt nyilatkozta a Heolnak, hogy a Volán javasolta azt, csak az állandó lakcímmel rendelkezők részesüljenek a kedvezményben. Portálunk érdeklődésére viszont a Volán azt közölte, a szolgáltatás megrendelője, vagyis az önkormányzat szabja ezeket a feltételeket.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában