Rejtélyes állat

2022.01.17. 11:24

Leleplezte a kerecsendi párducot a polgármester

Szervál után újabb egzotikus állat kóboról Heves megyében, vagy mégsem?

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Tavaly sem volt hiány szokatlan állatokból. Sokan kétkedve fogadták, hogy a Bükki Nemzeti Park területén egy szervál sétálgat. Azonban hamarosan sikerült befogni az állatot, aki később sajnos koronavírus fertőzésben el is pusztult. A fekete párduc nyomára viszont december közepe óta sem akadtak, csak videófelvételek keringenek róla a világhálón. A nagymacskát először  Kiskunhalason videózták le. Ahogy mi is beszámoltunk róla egyre közeledett Heves megyéhez a ragadozó, a következő észlelés már Szolnokról érkezett. Most pedig egy Kerecsend mellett készült felvétel terjed az interneten. A videó alapján sokan azt mondják, hogy jól látható, hogy ez bizony egy párduc. 

Megkerestük Sári Lászlót, Kerecsend polgármesterét, hogy kiderítsük, a településen mit szólnak ehhez a felvételhez és ő mit gondol róla. Mint elmondta, ő maga is találkozott a párduccal, ami nem volt más mint egy fekete macska. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában