Fejlesztések

2022.01.18. 12:30

Már a megújult hivatalban fogadják a noszvajiakat

Noszvaj továbbra is igen népszerű a betelepülni vágyók. körében, ezért is fontosak a folyamatos fejlesztések.

Sz. M. L.

Szabó Péter, Noszvaj polgármestere számolt be a fejleményekről

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

 – Elkészült a polgármesteri hivatal épületének teljes belső felújítása, így megújult környezetben tudjuk fogadni lakosainkat az új ügyfélterünkben – tette közzé Szabó Péter polgármester. Tájékoztatása szerint a felújítás a Magyar Falu Program keretében valósult meg mintegy harmincmillió pályázati összegből, melyhez kétmillió forinttal járult hozzá az önkormányzat. Kicserélték és bővítették a teljes elektromos rendszert, klimatizált lett a teljes épület, speciális – vírusölő – szűrővel ellátva. Megújult a konyha és a vizesblokk, illetve a falfelületeket is újrafestették. 
 

– Új irodákat alakítottunk ki, de az ügyfélszolgálati időpontok nem változtak. Szeretném kiemelni, hogy mivel Noszvaj továbbra is népszerű, így racionalizálni kellett az ügyintézési helyek számát, még mindig sokan jönnek szálláshelyet bejelenteni, illetve házasság ügyében anyakönyvvezetési ügyintézésre. Annak érdekében, hogy az időseknek kedvezzünk, szerdánként délelőtt lehetőség van a szociális étkeztetés befizetésére is – részletezte. 
 

Tavaly év végén adták át a településen a megújult a síkfőkúti játszóteret, ami szintén a Magyar Falu Programból valósulhatott meg. Jelenleg pedig folyamatban van a bölcsőde kivitelezése. 
 

– Nagyjából hetvenszázalékos készültségnél járhatunk, az ütemezésnek megfelelően. Május környékén már várhatóan megtörténik a műszaki átadás, és meghirdetjük az öt álláslehetőséget is. Fontos hangsúlyozni, hogy a bölcsőde is különálló intézmény lesz saját költségvetéssel. Terveink szerint szep­temberben már a beiratkozott gyermekekkel indulhat az első nevelési év – húzta alá Szabó Péter. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában