Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

2022.01.26. 20:00

Megismerkedhettek az egri egyetem színes képzési palettájával (fotók)

Nyílt napot szervezett az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a Líceumban kedden, melyre igen sok érdeklődő érkezett.

Molnár Helga

Rengetegen voltak kíváncsiak az egyetem képzési palettájára Fotó:

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Ahogy beszámoltunk róla, egész nap várták a leendő hallgatókat tegnap az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen (EKKE). A Líceum díszterme megtelt, de az intézmény másik terme is tele volt az érdeklődőkkel, akik kivetítőn követhették nyomon az eseményeket. Elsőként dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor köszöntötte a diákokat. 

– Jelentős pillanat az ember életében, amikor egyetemet választ. Fontos, hogy olyan intézményre tegyük a voksunkat, amelynek van múltja, jelene és jövője. Az egyetemünk mindezt elmondhatja magáról – emelte ki. Felelevenítette, hogy az intézmény kétszázötven éves múlttal rendelkezik, s megemlékezett Eszterházy Károly püspökről, aki létrehozta az egyetemi házat. 

– Álma, hogy egyetemmé váljunk, 2016-ban vált valóra, majd tavaly visszatértünk az alapító, az Egri főegyházmegye szárnyai alá – hangsúlyozta. A jelenről szólva kiemelte, az EKKE az Észak-Magyarország régió meghatározó tudásközpontja, nemzetközi szinten is elismert. – Vannak olyan képzési területek, melyek kiemelkednek. Ilyen a pedagógus, a szőlész-borász képzés, de a gazdaságtudományi és a természettudományi szakokon is nagy eredmények születtek – hangsúlyozta a rektor. 

Elmondta, hogy olyan innovációs ökoszisztémát működtet az egyetem, amely rendkívül szoros kapcsolatot biztosít a környező cégekkel, vállalkozásokkal. A jövőről is beszélt, kiemelte, sok fejlesztés előtt áll az egyetem. 

 

– Új egyetemi épület készül a Leányka úton, négyszáz férőhelyes új kollégium épül, a B épületben négycsillagos tanszállodát létesítünk, a Széchenyi utcán pedig egészség- és sportdiagnosztikai központ lesz. Eszterházy püspök tevékenysége óta talán nem volt még ilyen mértékű fejlődés – zárta gondolatait. 

Ezután Bukta Péter, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Felvételi Főosztályának tájékoztatási osztályvezetője beszélt a felvételi eljárás menetéről, a határidőkről, az e-felvételiről, a pontszámításról, és minden fontos tudnivalóról. Ezt követően bemutatták az EKKE képzéseit és szolgáltatásait: kilenc felsőoktatási szakképzés, 31 alap-, 12 mester-, 21 osztatlan szak és két doktori iskola várja a hozzájuk érkezőket. 

 

Új szakkal bővül az képzési paletta, ez a Z-szak, vagyis a természettudomány-környezettan tanárképzés. Ez remek választás lehet annak, akit érdekelnek a környezeti problémák és a fenntarthatóság, s szeretné továbbadni a természet szeretetét. Mások mellett ezzel a szakkal is sokan ismerkedtek a nap folyamán. Megtudhatták a leendő hallgatók, hogy az új, ötéves tanári szakot először 2022 szeptemberében indítják. A szakra jelentkező diákok gyakorlatorientált, kísérletezésekkel színesített képzésre számíthatnak, melynek köszönhetően remek, inspiráló általános vagy középiskolai tanárokká válhatnak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában