Valami történt

2022.01.26. 08:47

Munkagépek jelentek meg az egykori Egrix területén

Olvasónk jelzése szerint hétfőn az egykori Egrix épületénél a Városgondozás logójával ellátott gépjárművel parkoltak, s valamilyen munkát vagy ellenőrzést végeztek.

Sz. M. L.

Legutóbb régészeti feltárás folyt a területen

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Munkatársaink az önkormányzat illetékeseivel egyeztetésen vettek részt. A munkaterület a Széchenyi utca 61. szám alatti részt érinti, ahol társaságunk tereprendezési, helyreállítási munkákat lát el helyhatósági megbízás alapján – válaszolt kérdéseinkre Juhász Géza, a cég ügyvezetője. Az önkormányzat közlése szerint a megbeszélésen a Heves Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya képviselői is részt vettek. 

– Az elsődleges cél a területen évekkel ezelőtt elvégzett régészeti feltárások visszatakarása és a tereprendezés, hiszen a nyitott munkagödrökben a történelmi városfal egyes szakaszai helyezkednek el, ezeknek a védelméről, állagmegóvásáról gondoskodni szükséges. Egyebek között a feltárt, értékesnek ítélt falszakaszok megóvása és megőrzése okán vált elengedhetetlenné az önkormányzati beruházás áttervezése – tájékoztatták lapunkat. 

 

Címkék#egrix

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában