Panasz

2022.01.21. 14:00

Olvasónk szerint igen sok gépkocsi szabálytalanul parkol Egerben

Egy olvasónk azt jelezte, hogy a régiségvásár ­ideje alatt szabálytalanul parkolnak az autók a Pyrker tér zöldfelületein. Egerben egyébként is jellemző, hogy az autósok oda állnak, ahová nem kellene, miközben az új parkolóház is kihasználatlan.

Szabadi Martina Laura

Az új parkolóházban nem tülekednek az autósok Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Berán Dániel

– Már többször gondolkoztam rajta, hogy készítek képet a szabálytalanul parkoló járművekről, és beküldöm azokat, de ez idáig nem tettem – kezdte levelét olvasónk. – Vannak a városban olyan helyek, ahol napi szinten sem gyalog, sem autóval nem lehet közlekedni a szabályt szegő, rossz helyen álló autósoktól. Ilyen például a Grónay, a Pacsirta és a Remenyik utca kereszteződése. Sem a rendőrség, sem a közterület-felügyelet nem tesz semmit a helyzet megoldására. A minap a buszmegálló mellett lévő parkon mentem keresztül, ahol régiségvásárt tartottak. Számomra már az is kérdés, hogy a város hogy adhat területhasználati engedélyt ilyen méretű „kipakolóvásárra”, úgy, hogy az árusok is a zöldfelületen állítják le az autóikat, és teszik tönkre ezzel a területet – nehezményezte. 

 

Minden helyet elfoglalnak a vásárra érkezők 

 

Azt viszont végképp felháborítónak tartja, hogy az ide érkező emberek a környéken minden talpalatnyi helyet elfoglalnak az autóikkal, és soha senki nem ellenőrzi a rengeteg szabálytalankodót. –Amint a parkon keresztül sétáltam, saját szememmel láttam, hogy az érkező autósok a zebrán kanyarodnak fel a járdára, majd leparkolnak a zöldterületre. Ennek során az egyik éppen kifelé tolató jármű majdnem elütött egy anyukát a kislányával. Hangsúlyozom, hogy mindez a járdán történt – részletezte tapasztalatait az olvasó. S ehhez fotót is mellékelt. A képek tanúsága szerint a zöldfelületet a járda mindkét oldalán ellepték az ott álló járművek. 

Azt is írta, úgy gondolja a rendezvény ilyen körülmények között nem megfelelő helyen van, és a városnak szükséges lenne lépéseket tenni a zöldfelületek megóvása és a gyalogosok biztonsága érdekében. Egyébként a problémával kapcsolatban a város rendészeti csoportját is megkereste. 

Van hely bőven Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Berán Dániel

 

Bejelentéseket vár a rendőrség telefonon 

 

Lapunk a felvázolt helyzetről megkérdezte a rendőrséget is. 

 

– A Pyrker János téren korábban már történt rendőri intézkedés a szabálytalanul parkoló járművek miatt, azonban a legutóbbi vásár idején nem érkezett ilyen bejelentés. A jövőben a rendőrség a közterület-felügyelet munkatársaival közösen ellenőrizni fogja az említett helyszínen a parkolást. Felhívjuk továbbá az állampolgárok figyelmét, hogy jogsértés észlelése esetén tegyenek bejelentést a 112-es telefonszámra – emelték ki válaszukban. 

 

Kíváncsiak voltunk a régiségvásár szervezőjének véleményére is a fentiekről. 

 

– Előzetesen a vásárban és a küldött e-mailben is felhívjuk a figyelmét mindenkinek, hogy a Pyrker téren tilos parkolni. Teljes mértékben megértem, ha a szabálytalanság zavarja a járókelőket, ahogy engem is zavar. Úgy gondolom azonban, hogy ha az olvasó először nekem küldte volna el észrevételeit és a képeket, akkor is hatékonyan tudnánk tenni ellene. Én nem ragaszkodom egyébként a Pyrker téri árusításhoz. A vásár népszerű, én a városért és az emberekért csinálom azt évek óta – osztotta meg lapunkkal gondolatait Galyó Béla. 

 

Nem használják ki az új lehetőségeket 

 

 

Az említett közlekedési gondok apropójából megnéztük, mennyire használják a sofőrök a Kertész utcában épült új parkolóházat. A novemberi átadás előtt ugyanis szinte naponta érdeklődtek lapunknál, illetve a közösségi oldalon arról, hogy mikor lehet már azt használni. Többször is ellátogattunk a helyszínre, ahol azonban azt láttuk, hogy hiába a korábbi nagy érdeklődés, a parkolóházban több mint kétszáz hely rendszerint szabad. Mindeközben a környező utcákban egymás hegyén-hátán parkolnak a kocsik. 

Egyébként attól, hogy átadták végre e létesítményt, joggal várta a városvezetés, hogy ez majd enyhít a tumultus okozta gondokon a környéken. Ám hiába. Sokszor inkább az út szélét választják a sofőrök – ahol nem mellesleg többet is kell fizetni –, minthogy beálljanak a tágas parkolóházba. Az Evatnál érdeklődtünk a forgalomról és a pontos bérletvásárlások számáról, de kérdéseinkre egyelőre nem érkezett válasz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában