Eredmények

2022.01.26. 10:43

Sikeresnek bizonyult a gyöngyösi városrendészet új programja

Sz. Sz. I.

A közterületen hagyott roncsautók gondot jelentenek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

A városrendészet tavaly októberben indult innovatív projektje, a Szomszédom a felügyelő program sikeresnek bizonyult, tájékoztatta lapunkat Ferenczy Dániel igazgató. Mint arról már beszámoltunk, a város valamennyi választókörzete állandó közterület-felügyelőt kapott. 

 

– Az első három hónapban összesen 94 hívás érkezett a lakosoktól, és a városrendészek 48 esetben tártak fel hiányosságokat – sorolta az eredményeket Ferenczy Dániel. – A legtöbb probléma a városüzemeltetés feladatkörébe tartozott. A tíz körzeti ren­dész több mint ötven esetben volt kénytelen intézkedni, ami vagy feljelentést, vagy bírságolást jelentett. Emellett tizenhat, közterületre kihelyezett roncsautó tulajdonosa ellen kezdeményeztek eljárást. 

 

Az igazgató arról is beszélt, hogy a program hatására több helyi lakos döntött úgy, csatlakozik polgárőr-egyesülethez, hogy bűnmegelőző munkát végezzen. Az új programmal a városrendészet számára az is fontos cél, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét tovább erősítse. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában