Ünnep

2022.01.22. 19:16

Századik születésnapján köszöntötték Erzsike nénit Ivádon

A napokban ünnepelte századik születésnapját Ivády Istvánné.

B. K.

Erzsike nénit Valyon László polgármester is felköszöntötte Forrás: MW

Ez alkalomból a település lakóinak nevében Valyon István polgármester is meglátogatta és felköszöntötte a falu legidősebb lakóját. Erzsike néni 1922. január 23-án látta meg a napvilágot Ivády (bialos) Mihály és Ivády (sulyok) Ilona második gyermekeként. 

 

Férje Ivády (sütő) István volt, 1997-ben hunyt el. Boldog házasságukból két leánygyermek született. Egyikük ma is a mamával él, az idősebb lány pedig a Dunántúlra került. Erzsike néni büszke négy unokájára és hét dédunokájára, akik közül néhányan ma is a közelében élnek, s gyakran beszél velük.  

 

Azt mesélte, a férjével együtt teremtettek meg maguknak és a családnak mindent. Háztartásbeliként dolgozta le az életét, együtt művelték a földjüket, s gondoskodtak jószágaikról. 

 

Az unokák neveléséből is kivették a részt a férjével, míg a fiatal szülők dolgoztak. Együtt tanultak velük, ápolták őket, ha betegek voltak. 

 

A hosszú élet titka szerinte az összetartó család, s az egymás iránti szeretet -  mondta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában