Napirendi pontok

2022.01.26. 07:44

Térfigyelő kamerák, Magisztrátus bora és az országgyűlési választás a következő egri közgyűlés középpontjában

A szavazásokat készíti elő a csütörtökön ülésező városi közgyűlés. Az első napirendi pont az országgyűlési választási bizottság tagjait állítaná össze.

Sz. M. L.

Csütörtökön ismét ülésezik az egri közgyűlés

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Ezután tárgyalják Komlósi Csaba sokat emlegetett javaslatát. A képviselő az önkormányzati bizottságok berendezkedését gondolná újra azok után, hogy Mirkóczki Ádám polgármester még az előző télen, a különleges jogrend idején, közgyűlési jogokkal felruházva változtatott rajta. Szavaznak egy központi pályázatról is, amelyből utakat, járdákat újítanának fel. Ezek a Kőkút utca egy szakasza, a Rákóczi út páros és páratlan oldalán lévő egy-egy járdarész, összesen százmillió forintból. 

 

Oroján Sándor Fidesz-frakcióvezető kezdeményezte, hogy a térfigyelő kamerarendszer bővítésére szánt 25 millió forinthoz sorolják be a tavalyi, e célra szánt összeg maradványát is. Mirkóczki Zita tanácsnok azt szorgalmazza, hogy minden ülésen számoljon be a polgármester arról, hogyan haladnak a TOP Plusz pályázati programok. Arra hivatkozik, hogy a képviselők nem rendelkeznek elegendő információval a 2021-2027 fejlesztési programok előkészítéséről, s a polgármester nem tájékoztatja rendszeresen a testület tagjait a jelenleg futó pályázatok aktuális helyzetéről. 

 

Kiválasztják a Magisztrátus borát is. A múlt évi Egri Borvidéki Borversenyen elért helyezések alapján két Egri Csillagot és négy Egri Bikavért választottak, ezek közül kerül ki a győztes nedű. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában