Múltidéző

2022.01.30. 15:30

Több ezer éve rendeznek szépségversenyeket, légy része te is! Jelentkezz Tündérszépének!

A szépségversenyek részei az emberiség történelmének, már a görög mitológiában is megjelent, amiben Héra, Athéné és Aphrodité vettek részt. Most itt a lehetőség, hogy te is kipróbáld magad.

HEOL

A felvétel a 150. Anna-bálon készült

Forrás: Urbán Tamás

Mint arról korábban már beszámoltunk, 2022-ben, immár negyedik alkalommal indította útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre továbbra is jelentkezhetnek a 18-29 év közötti hölgyek. A megyei fordulóba maximum 30 lány juthat be, ezért sem érdemes halogatni a nevezést. Saját portfólióval is jelentkezhetsz, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatodat, ha kéred! Ezt a jelentkezési lapon jelezd! 

 

A történelem során számos ország szervezett szépségversenyeket, ezek mind helyi jellegűek voltak, 1888-ban ez megváltozott, ugyanis ekkor rendezték a legelső versenyt Belgiumban, amely megalapozta a világversenyt. Németország volt az első, Belgium után, amely hivatalosan szépségversenyt rendezett. Ez az esemény valóságos szenzációvá vált az európai nép számára, és gyorsan átvette a hagyományos státuszt. 

Az első igazi világversenyt, a Miss World-ot  1951-ben a brit Eric Morley indított el. 

A Miss Hungary a legrégebbi országos rendezésű magyar szépségverseny. Először 1929-ben rendezték meg, de a II. világháborút követően csak 1985-ben tartották meg újra. 

Továbbá Magyarországon nagyon híres szépségverseny még az Anna-bál, melyet  1825. július 26-án rendeztek meg Balatonfüreden a Horváth-házban Szentgyörgyi Horváth Fülöp János leányának, Anna-Krisztinának a tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában