Art Café Hatvan Egyesület

2022.02.17. 08:02

A hatvani egyesület célja, a sérült fiatalok fejlesztése

Közös énekkel, művészetterápiás foglalkozással várta a sérült fiatalokat az Art Café Hatvan Egyesülete az Ady Endre Könyvtár helyiségében.

K.B.L.

A zenét és a művészeteket is segítségül hívják 

Forrás: Albert Péter

Ürmös László, az egyesület elnöke elmondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton több mint kétmillió forintot nyertek. Ebből valósítják meg azokat a – fogyatékkal élőknek szóló – hiánypótló foglalkozásaikat, melyeket a különböző mértékben sérült fiatalok számára állítottak össze. 

A közös alkalmak sora január végén kezdődött, s a művészetterápiás találkozók, kirándulások egészen tavasz végéig tartanak. A program részeként a Vasarely Múzeumba is ellátogatnak majd. A foglalkozásokon kitérnek arra is, hogy felkészítsék a szülőket, segítőket a további otthoni terápiára, melynek keretében folytatni tudják majd a közös alkalmakon elsajátítottakat. 

A találkozókon jellemzően a zene köré épül minden. A fogyatékkal élő fiatalok olyan kérdésekkel szembesülhetnek, hogy „ki vagyok én, hogyan tudom bemutatni magamat a világban”, illetve belső a vívódásaikkal is szembesülhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában