Programok

2022.02.06. 14:29

A metszetkészítésről tanultak a gyerekek a Dobó István Vármúzeumban - fotók

A Dobó István Vármúzeum Új RÍMEK - Új és RégI MestErségeK tehetséggondozó szakkör következő eseményét tartották meg a Várműhelyben szombaton. A felsőtagozatos gyerekek Herczeg István grafikus művész segítségével sajátíthatták el a metszetkészítés fortélyait.

M.H.

Herczeg István útmutatásával minden gyermek alkotott.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Ez egy kézműves foglalkozásokkal tűzdelt sorozat, zománckészítéssel, kosárfonással vagy hamarosan a harangöntéssel is megismerkedhetnek az érdeklődők – mondta el a grafikus.

 

A szombati alkalommal a vármúzeum vallási témájú metszet- és kegytárgy gyűjteményét tekintették át, volt vetített képes előadás. A feladat az volt, hogy  a gyerekek saját maguk tervezzenek metszetet, s azt vigyék át a nyomóformába, majd faragják ki.

 

– Ez alkalommal kevesebben voltak, de ennek az volt az előnye, hogy egyénileg többet tudtunk velük foglalkozni. Nagy öröm, hogy a fiatalok mennyire érdeklődőek, illetve az, hogy a szüleik elhozzák őket ilyen szakkörbe – emelte ki. Elmondta, mire az ebédszünethez értek, minden gyermek elkészítette saját alkotását. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában