Ápolók napja

2022.02.18. 10:20

Az ápolókat köszöntötték Gyöngyösön

A magyar ápolás megteremtője, Kossuth Zsuzsanna munkássága és személyisége valamint a jelen ápolóinak önfeláldozó munkája és szervezőkészsége között vont párhuzamot köszöntőjében dr. Assani Omar, orvosigazgató a Bugát Pál Kórház február 17-i, ápolók napi ünnepségén.

Heol

Forrás: Gyimesi Attila

- Kossuth Zsuzsanna példakép, mert minden társadalomban és közösségben fontos, hogy legyenek példaképek, mivel ők iránytűként, illetve belső hangként folyamatosan mutatják a helyes irányt. Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem túlzok, hogyha Kossuth Zsuzsanna cselekedetei és az önök cselekedetei között sok helyen párhuzamot húzok, mivel önök több mint két éve tartó, az egész világot sújtó világjárványban erőt, energiát, időt nem kímélve empátiával, odaadással és önfeláldozó szeretettel siettek

magyar honfitársaik segítségére, ápolására, gyógyítására. 

 

Két szót szeretnék kiemelni: önfeláldozás és szervező készség. Ez a két alaptulajdonság az egyéb tulajdonságok mellett alkalmassá teszik az embert nagy tettek végrehajtására. Önök két éven keresztül folyamatosan, fáradhatatlanul, önfeláldozóan és óriási szervező készséggel segítettek és segítenek az Önökre szoruló betegeken – mondta a gyöngyösi kórház

orvosigazgatója.

 

– Csak úgy tudok Önökről beszélni, ha nagy szavakat használok, tele emóciókkal és szeretettel önök iránt. Az önök elszántsága, odaadó szeretete és tevékenysége nélkül, az orvos sem tudta volna elvégezni az új kihívással teli feladatok ráháruló részét.

Köszönet minden áldozatért, köszönet minden idejükért, minden szeretetükért. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy önökkel dolgozhatok, hogy része lehetek ennek a csodálatos csapatnak – tette hozzá dr. Assani Omar.

 

A Magyar Ápolási Egyesület, a Bugát Pál Kórház és a MESZK helyi szervezete koszorúikkal tisztelegtek Kossuth Zsuzsanna munkássága előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában