Egererdő

2022.02.16. 19:02

Február utolsó hétvégéjén indul a szilvásváradi kisvasút

HEOL

Forrás: Egererdő Zrt.

Újra indul a kisvasút Szilvásváradon február utolsó hétvégéjétől – tudatta Vigh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője. Az első szerelvények február 26-án gördülnek ki a Szalajka-völgybe, és hamarosan közlekedik a Mátravasút is. A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton idén teljes felújítás lesz, így ott teljes üzemszünetet hirdetettek.

 

Az erdei vasutak átfogó felújítása az Egererdő Zrt. mind a három kisvasútját érinti. Azért, hogy a jövőben a kisvonatok még környezetbarátabb műszaki megoldásokkal és biztonsággal tudják szolgálni az utazókat, időszakos üzemszünetekre van szükség a tervek kivitelezése miatt. A Mátravasút Mátrafüredi szakaszán a pálya teljes felújítása miatt idén nem lesz közlekedés. De a mátrai kisvasútbarát közönségnek sem kell lemondani a kisvonatozásról, hiszen a Szalajka-ház állomásig, egyelőre csak hétvégén és ünnepnapokon, majd május 1-től naponta közlekednek a vonatpárok.  Szilvásváradon korlátozások nélkül tervezik a menetrend szerinti közlekedést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában