Farkastámadás

2022.02.16. 15:16

Felvétel is készült a Mátrában kóborló félelmetes fenevadról (videó)

A fekete párduc után most újabb fenevadtól kell rettegni.

HEOL

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Mint azt korábban már megírtuk, Mátranovák-Mátracserpusztán hétfő hajnalban egy gímbika farkasok által brutálisan szétmarcangolt még vergődő tetemére bukkantak.

 

A Borsonline arról számolt be, hogy a fekete párduc után most új nagyvad tartja lázban a vadászokat és a Mátra környékén élőket, egyre több ugyanis a farkastámadás a környéken. A portyázó farkasról is készült felvétel, Nógrád megyében, a 21-es út közelében, amit a Nimród Vadászújság Facebook oldalán tettek közzé.

A fokozottan védett vad ritkán mutatja magát, lencsevégre még kevesebbszer kerül, így Görőcs Krisztián tari lakosnak egy februári délelőttön hatalmas szerencsében volt része - írta a Nimród vadászújság. A tari lakos Pásztóra autózva lett figyelmes a feltételezett nagyragadozóra, amelyről még videófelvételt is sikerült készítenie, ahogy áthalad a mezőn.

 

A szakértő szerint ugyanakkor nehéz megmondani, hogy pontosan milyen állat szerepel a felvételen. Ám nem ez volt az egyetlen, hogy farkast véltek látni a környéken.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában