Borotválós asszonyfarsang

2022.02.19. 15:18

Fergeteges hangulat Parádsasváron: mindenkit megborotváltak, aki az útjukba akadt

Egy évnyi kihagyás után szombaton újra benépesült a település színes jelmezekbe bújt farsangolókkal.

B. K.

Mókával telt a nap

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 Az önkormányzat által szervezett  hagyományos Borotválós asszonyfarsang résztvevői gondoskodtak arról, hogy minden, a faluba látogató  jól érezze magát. Délelőtt kilenckor már forró teával, fánkkal  várták az érkezőket a község táblájánál a maskarások. 

A szokásos vidám menet a művelődési ház elől  indult a Hollóének Hungarica együttes zenés kíséretével. A piactéren jelmezversenyt rendeztek,  táncházban mulathattak, fánkot majszolhattak kicsik és nagyok. Ezt követően indult az utcákat is érintő vidám  felvonulás. A 24-es számú  út melletti  parkolóban újra  táncra perdülhettek  a télűző mulatság vendégei, majd  tovább  haladtak a Kossuth Lajos úton. 

A hagyományokhoz  híven a maskarába bújt lányok, asszonyok idén is minden útjukba kerülő férfit megborotváltak, így jelezve,  hogy egy napra átvették a jelképes hatalmat az erősebb nem képviselőitől.

A télűző ünnepen hatszáz fánkot, sok-sok liternyi forralt bort, teát oszottak szét a vendégeknek, akik boldogan csatlakoztak be sasváriak  ünnepébe - tudtuk meg Madár Istvántól, a mulatság egyik szervezőjétől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában