Mirkóczki Ádám

2022.02.15. 15:08

Megszüntették a nyomozást az egri polgármester ügyében

Úgy tűnik, nem hoz eredményt a feljelentés.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk

Portálunk információi szerint megszüntette a borsodi rendőrség azt a nyomozást, amely Mirkóczki Ádám polgármester ellen indult. Ezt a városvezető megerősítette a közösségi oldalán, ám megkeresésünkre nem reagált.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon is érdeklődtünk arról, valóban megszüntették-e az egri ügyet bűncselekmény hiányában, ám eddig nem érkezett válasz. Korábban a rendőrség elárulta, a megkeresésben foglaltakkal összefüggésben három ügyben folytat nyomozást hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben, ami elfogultság kizárása miatt került a szomszédos megyéhez.

 

Mint ismert, a városvezetőt valaki három olyan veszélyhelyzetben hozott polgármesteri döntéssel kapcsolatban jelenthette fel, amelyek a dr. Pápai Ákos (Mi Hazánk Mozgalom) által benyújtott bizalmatlansági indítványban is szerepelnek. Tavaly nyáron az előterjesztését nem szavazták meg az egri közgyűlésben ülő képviselők. Ő közigazgatási bíróságon vizsgálta volna a dokumentum tartalmát, de Mirkóczki Zita (MSZP) tanácsnok indítványa nyomán a Heves Megyei Kormányhivatal átnézte azokat. A döntéseket többnyire rendben találták, a problémásakat pedig nagyrészt korábban már javították a kormányhivatal észrevételei szerint. 

 

Viszont három pont miatt vizsgálatot kezdeményeztek az Állami Számvevőszéknél, ez az ingyenes parkolás bevezetése, egy Árnyékszala úti, valamint egy Széchenyi úti ingatlan értékesítése volt. A magánszemély is ebben a három ügyben szorgalmazta a nyomozást ismeretlen tettes ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában