Támogatás

2022.02.18. 07:34

Megújulhat a pusztaszikszói kápolna

Felújítják a településen található Szent Vendel-kápolnát, tizenötmillió forintot nyert el erre a célra a helyi egyházközösség, tudtuk meg Papler Pál plébánostól.

Sz. M. L.

Már évekkel ezelőtt célul tűzte ki a kápolna felújítását Papler Pál 

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Szeptemberig kell megvalósítani a nyertes pályázatot, most a tervezés és engedélyeztetés fázisában van a projekt. Amint lehet, elkezdjük a kivitelezést. A terület rendezése megtörtént, felmérték a határokat, ahová a kerítések kerülnek. Nem csupán felújítani akarjuk, hanem szeretnénk megismerni is a kápolnát, például a környező területet is átnézik szakemberek földradarral. Feltételezik ugyanis, hogy nemcsak egy középkori templom helyére, hanem meglévő, álló falai felhasználásával épült, de még erről is folynak a kutatások. Minél több az ismeret, annál hitelesebben tudjuk az eredeti állapotot visszaadni – ismertette a plébános. – Külsőleg szeretnénk helyreállítani a kegyhelyet, a tetőszerkezetet és a falakat bevakolni. Megalapozva a későbbi belső rekonstrukciót. Az út- és a villamoshálózat biztos nem kivitelezhető ebből az összegből, ez távlati terv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában