Kupakgyűjtés

2022.02.18. 11:42

Nem tud lábra állni a hatéves Hanna, kupakokkal segítenek az egri diákok

Már negyedik éve gyűjtik a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai a műanyag kupakokat, hogy beteg gyerekeken segítsenek. Ezúttal az agyvérzéssel született nagyúti hatéves Hannát támogatják. A kislány nem tud járni, beszélni, tolószékben van.

Cs. A. V.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

– Ha van a szülők körében olyan ismerős, akinek szintén szüksége van a kupakokra, meg szoktuk felezni a hozzánk beérkezett mennyiséget – mondta Valkó Viktor iskolaigazgató. Közölte, hogy a mostani szállítmányból egy adagot a fővárosba juttatnak el a vállalkozó szülők. 

– A begyűjtött kupakokat Hanna szülei veszik majd át az intézményünktől. Ők intézik a szállítást. Annyit tudunk, hogy egy kiló műanyag kupakért 65 forintot kapnak – magyarázta Valkó Viktor. 

Nem csupán az iskola diákjai gyűjtik a kupakokat, hanem abba olykor mások is besegítenek. Az iskolában egyébként nem helyeztek ki külön tárolót, így ha nagyobb mennyiséggel érkezne valaki, azt Hanna apukájához irá­nyítják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában