Jótékonyság

2022.03.22. 11:12

A Karitászon keresztül segítik a menekülteket a fertálymesterek

A fertálymestereket Egerben legtöbbször a nagyobb ünnepi eseményeken lehet látni, jellegzetes öltözékükben, százráncú köpenyben, kalapban, szalagos bottal.

HEOL

A fertálymesterek számos egri program résztvevői

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Talán kevesen tudják, hogy az Egri Fertálymesteri Testület feladatai között fontos helyen tartja számon a hagyományőrzés, kultúraközvetítés mellett az elesettek megsegítését, a jótékonyságot – tájékoztatta portálunkat az Egri Fertálymesteri Testület választmánya.

Sok más mellett a közelmúltban a fogyatékkal élők otthonának kertjét, parkját tették rendbe, legutóbb pedig gyűjtést rendeztek a tagság körében a háború borzalmai elől menekülőknek. Az összegyűlt több mint egymillió forintot az Egri Főegyházmegyei Karitászra bízták, tudván, hogy a katolikus segítőszervezet célzottan tudja eljuttatni a rászorulóknak a nekik szükséges adományokat. A fertálymesterek ezen felül az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem kollégiumában elszállásolt menekülteket is segítették adományaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában