Vetélkedő

2022.03.10. 13:52

Az egri diákok bebizonyították, sokat tudnak városukról

Csütörtökön tartották a Ki tud többet Egerről vetélkedő városi fordulóját a Városháza Dísztermében.

F.V.E.

A nyertes csapat tagjai Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Berán Dániel

– Olyan városban élünk, amelynek kulturális, szellemi és épített öröksége azt gondolom, nem csak Magyarországon, hanem Európában is egyedülállónak számít – mondta el Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. Hozzátette, a diákok hatalmas tudást halmoztak fel felkészülésük során, s amikor majd ezt átadják másoknak, az mind Eger hírnevét, s jó hírét mutatja meg számukra. 

 

Az Egri Dobó István Gimnázium szervezte versenyen hét középiskolából jelentkeztek csapatok. Előzetes feladatuk volt, hogy megtervezzenek egy szobrot, melyet Egerben helyeznének el. A feladatok megoldása közben a diákok ismertették az általuk megálmodott szoborral kapcsolatos részleteket.

 

Rendkívül szoros volt a verseny, első helyen az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorlóiskolájának csapata végzett. Ferencz Mártont, Mrena Bencét és Bíró Kolost Dr. Tóthné Szelezsán Gabriella tanár készítette fel a vetélkedőre. 

Címkék#vetélkedő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában