Verseny

2022.03.19. 15:01

Az egri gimnázium diákjai jó eredményeket értek el az országos irodalmi versenyen

Délelőtt adták át az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégiumban az Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) tizenkilencedik országos irodalmi versenyén résztvevő diákok kitüntetéseit.

Cs.A.V.

1-12 évfolyam, I helyezés - Virágh Fanni - Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Antal Andrea az AJTP iskolai programfelelőse és szervezője beszédében felhívta a figyelmet, hogy az idei verseny tulajdonképpen már a 21-ik kellett volna legyen, ha nincs a koronavírus járvány. Emléklappal köszönte meg minden kollégának és azok diákjainak, hogy részt vettek a megmérettetésen.

 

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója adta át a helyezetteknek az okleveleket, illetve a két ezer forint értékű könyvutalványokat.

 

Két Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumos diáklány zsebelhette be a legjobb helyezést, első lett Virágh Fanni, második pedig Jescheta Ibolya. Mindkét lányt Békési Katalin tanárnő készítette fel.

 

A díjátadó ünnepséget Rázsi Botond Miklós, a gimnázium intézményvezetője egy idézettel zárta: „Nem lehet olyan életünk, hogy ne legyen napi fél óránk olvasni. Ha olyan az életünk, akkor nem érdemes élni. Ennyinek kell lenni”.

 

Antal Andrea elmondta, hogy 59 diák vett részt a versenyen, 15 iskolából összesen. – Sok felkészülést igényel a verseny, mivel ennek felhívását már novemberben kiküldjük. Mindig választunk Arany János műveket, illetve egy határon túli magyar író alkotását is, s hozzájuk szakirodalmat, majd ezekből készülhetnek a diákok– hangsúlyozta a szervező.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában