Költségvetés

2022.03.29. 19:50

Csökken az idegenforgalmi adó Gyöngyösön

Az elmúlt héten több fontos döntés született a képviselő-testület ülésén.

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi városháza

Forrás: HMH

 Az önkormányzat tájékoztatása szerint május elsejétől csökken az idegenforgalmi adó mértéke a magánszálláshelyeken, vendégéjszakánként négyszáz forintot kell majd fizetni. A többi szálláshelyen az adómérték nem változik. 
A grémium csaknem 30 millió forint többletforrást biztosított az Aktív Ház sport- és szabadidőközpont kialakításához, valamint a környék rehabilitációjához. A többlettámogatásból olyan útépítéseket is végrehajtanak, amelyek összekötik a már meglévő létesítményeket a felépülő házzal, jelentősen enyhítve a környék parkolási nehézségeit. 
A képviselők támogatásokról is döntöttek

 A városi létesítmények igénybevétele után taoforrásból bérleti díjat fizető hat sportegyesület számára térítik meg a kifizetett bérleti díj ötven százalékát. Az egyesületnek összesen 14 és fél millió forint támogatást fogadott el a grémium. Három művészeti alapítvány segítéséről is határozott a testület, amely polgármesteri és képviselői keretek terhére összesen 350 ezer forinttal járul hozzá a Muzsikál az erdő című rendezvénysorozat megszervezéséhez, továbbá a Musica Mansueta 35 éves jubileumi koncertjéhez, illetve a Pátzay János zeneiskola regionális énekversenyének lebonyolításához. 
Útkarbantartásra, ezen belül kátyúzásra, útfelújításra, táblák kihelyezésére, útburkolati jelek festésére összesen 45 millió forint jut. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában